Aikido forum

It is currently Sun Sep 05, 2010 1:40 am

All times are UTC + 3 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 129 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Author Message
 Post subject: Re: Aikido klipovi
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 12:08 am 

Jos jedan klip, Kenji Shimizu

http://www.youtube.com/watch?v=mS1qoA5I ... re=related

Profile  

PostPosted: Sun Feb 07, 2010 9:02 pm 

sa treninga u nasem klubu:

Sensei Nebojsa Oklobdzija radi tehnike na napad chudantsuki:

http://www.youtube.com/watch?v=ma5uKvU-2Rs&feature=sub

uchikaiten sankyo:

http://www.youtube.com/watch?v=y8WW3pfEKPA&feature=sub

Profile  

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 2:42 am 

Da se podsetimo zasto vezbamo aikido, uzivajte! Veliki Moriteru
http://www.youtube.com/watch?v=XTCHXh8M ... re=related
:D

Profile  

PostPosted: Fri Feb 19, 2010 9:53 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=sMXp_3cANcc

Sensei Nebojsa Oklobdzija, fukushidoin 4. dan i ucenici, jiyu waza shomenuchi i jodan tsuki :D

Profile  

PostPosted: Sat Feb 27, 2010 4:27 am 

http://www.youtube.com/watch?v=UJE6JzKF3cQ

jos malo nasih klupskih snimaka: Sensei Nebojsa Oklobdzija 4. dan

Profile  

PostPosted: Thu Mar 18, 2010 6:39 am 

http://www.youtube.com/user/lovecalabre ... DWcSWGc1LI

jednom davno, na jednom embukaiju :)

Profile  

PostPosted: Wed Aug 25, 2010 6:15 pm 

Lyra wrote:
monsterman wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=bAhBPa6-CJ4&feature=related

Isoyama sensei-jedan od Sigalovih učitelja-jadan uke... ŠMRC :cry:

Meni je pripala muka dok sam ovo gledala. Šta je ovo bilo, majke ti?

Bio je Hiroshi Isoyama Shihan, ucenik Moriheja Uesibe, osnivaca aikido-a!!! Isoyama sensei je sef u Ibaraki Shibu Dojo u Iwami, postavljen od strane Aikikai organizacije i u ime Moriteru Uesibe, sigurno ne slucajno. To je dojo u kome je Morihej Uesiba ziveo od 1942 do kraja svog zivota 1969 i koji je nazivao (dom aikido-a). E sad nije bas pristojno, ali meni je muka kad citam Vase budalastine i strasno je to koliko pisete, a dosta toga ne znate. Slazem se da o ukusima ne treba raspravljati i normalno je da nekom vise odgovara kako recimo radi Fujimoto, a ne Isoyama, i posteno je kada neko kaze moj subjektivni stav je takav i takav, to je ok! Ali ovakvi komentari na rad sensei Isoyame, e to stavno nije fer i pokazuje da nemate pravu sliku o aikido-u, borilackoj vestini! Na ovom forumu pa da budem blag ima dosta propusta, pogotovu ako ti tekstovi dolaze od ljudi koji imaju dan pojaseve. Mnogi od Vas se razbacuju nekom teorijom i filozofiranjem ali osnovu slabo znaju. To se vidi iz prilozenog napada na sensei Isoyamu koji je ucio vestinu od samog osnivaca. Ispada da je ovaj forum posvecen liku i delu sensei Fujimota, ponekad se spomenu sensei Tissier i Moriteru Ueshiba Doshu i to je to od borilacke vestine zvane aikido. Za one koji tek zele da se upoznaju sa ovom vestinom, to je porazavajuce. Osnovu niko ne spominje a kad to kazem mislim na Moriheja i njegove Uchi-deshi-je. Zapitajte se ponekad sta bi danas Morihej rekao kada bi video kako se njegova vestina radi? Ali pre toga bolje se upoznajte sa vestinom koju Vi mislite da ucite, ima dosta knjiga i dvd-ja, posto se vidi da i Vasi treneri ne rade bas najbolje svoji posao. Da rade Vi ne bi ovako bez blama ispljuvali sensei Isoyamu. Inace moji prijatelji su pre par godina bili na Isoyamin seminar i ispricali su mi da je izuzetan ne samo kao majstor vec i kao covek!!! Pozdrav!

Profile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 11:45 am 

ZEN wrote:

Bio je Hiroshi Isoyama Shihan, ucenik Moriheja Uesibe, osnivaca aikido-a!!! Isoyama sensei je sef u Ibaraki Shibu Dojo u Iwami, postavljen od strane Aikikai organizacije i u ime Moriteru Uesibe, sigurno ne slucajno. To je dojo u kome je Morihej Uesiba ziveo od 1942 do kraja svog zivota 1969 i koji je nazivao (dom aikido-a). E sad nije bas pristojno, ali meni je muka kad citam Vase budalastine i strasno je to koliko pisete, a dosta toga ne znate. Slazem se da o ukusima ne treba raspravljati i normalno je da nekom vise odgovara kako recimo radi Fujimoto, a ne Isoyama, i posteno je kada neko kaze moj subjektivni stav je takav i takav, to je ok! Ali ovakvi komentari na rad sensei Isoyame, e to stavno nije fer i pokazuje da nemate pravu sliku o aikido-u, borilackoj vestini! Na ovom forumu pa da budem blag ima dosta propusta, pogotovu ako ti tekstovi dolaze od ljudi koji imaju dan pojaseve. Mnogi od Vas se razbacuju nekom teorijom i filozofiranjem ali osnovu slabo znaju. To se vidi iz prilozenog napada na sensei Isoyamu koji je ucio vestinu od samog osnivaca. Ispada da je ovaj forum posvecen liku i delu sensei Fujimota, ponekad se spomenu sensei Tissier i Moriteru Ueshiba Doshu i to je to od borilacke vestine zvane aikido. Za one koji tek zele da se upoznaju sa ovom vestinom, to je porazavajuce. Osnovu niko ne spominje a kad to kazem mislim na Moriheja i njegove Uchi-deshi-je. Zapitajte se ponekad sta bi danas Morihej rekao kada bi video kako se njegova vestina radi? Ali pre toga bolje se upoznajte sa vestinom koju Vi mislite da ucite, ima dosta knjiga i dvd-ja, posto se vidi da i Vasi treneri ne rade bas najbolje svoji posao. Da rade Vi ne bi ovako bez blama ispljuvali sensei Isoyamu. Inace moji prijatelji su pre par godina bili na Isoyamin seminar i ispricali su mi da je izuzetan ne samo kao majstor vec i kao covek!!! Pozdrav!

Cao,

Prvo da te pozdravim i da ti se zahvalim sto dajes svoj doprinos nasim konstruktivnim aikido diskusijama. Slazem se sa tobom u potpunosti da je sve subjektivno I da razlicitim ljudima leze I razliciti stilovi vezbanja I nacini rada. Pohvalno je sto si nasao vremena da se upoznas sa sadrzajem foruma ali mozda nisi bas pazljivo sve iscitao. Nije tacno da se velica samo rad Moriterua, Fujimotoa i Tisijera, mada jesu izvanredni majstori. Ljudi su kacili klipove I mnogih drugih japanskih I nejapanskih majstora, kao I majstora koji rade kombinacije aikido vestine I drugih vestina – jiu jitse, krav mage, taekwondo-a, itd. Pored toga, ljudi iz nase federacije posecuju seminare svih stranih majstora koji dodju u Srbiju, a ne samo Fujimotoa, izmedju ostalih imali smo cast da u martu ove godine u Novom Sadu vezbamo tendoryu aikido na seminaru koji je drzao poslednji zivi uchi deshi Moriheija Ueshibe Kenji Shimizu. Kao sto vidis, mi smo vrlo posveceni proucavanju osnove kako si se izrazio.
Ako pogledas glavni meni foruma videces da postoji I tema koja se odnosi na vestine koje nisu aikido. Dakle, na forumu su pokrenute raznovrsne teme bas kako bi se obratila paznja na svestrani karakter borilackih vestina kao takvih, kao I na njihov fizicki i duhovni aspekt.
Ukoliko ti se necije misljenje ne svidja, ne treba to da shvatas toliko licno – I sam si rekao da nisi ti isao na seminare senseija Isoyame vec tvoji prijatelji, dakle imas samo posredno iskustvo, sto nije dovoljno za formiranje definitivnog stava. Nasi komentari nisu bili usmereni na blacenje licnosti senseija Isoyame, vec prosto na cinjenicu da smatramo da nije potrebno toliko grubo raditi da bi se postigao odlican efekat neke aikido tehnike. Uke treba da moze da isprati tehniku koju tori radi, a ako to ne moze, ili je problem u ukeu, ili u toriju. O majstoru Isoyami svoje misljenje cu dati kada ga budem videla uzivo I radila sa njim, a I tebi takodje savetujem da ne budes iskljuciv i dodjes na neki od nasih treninga kako bi mogao licno da vidis kako se u klubu radi I kako rade njegovi majstori, posto je argumentacija koju iznosis o vezbanju aikidoa kod nas bez ikakvog osnova. Takodje, podsetila bih te da su DVD –jevi I knjige koristan materijal za ucenje vestine, ali bez zivog kontakta na tatamiju potpuno beskoristan, kao da ucis da vozis bicikl gledajuci druge kako to rade.
Ja te jos jednom pozdravljam, I nadam se da cemo imati prilike nekad da vezbamo zajedno i razmenimo iskustva uzivo.

Profile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 6:03 pm 

I Zen pozdravlja Tashu! Kao sto rece Ken Watanabe Tom Cruise u filmu "The Last Samurai"-"
...very good conversation".Tu smo da ucimo jedni od drugih, to je ok. Naravno i da je
nemoguce sloziti se u svemu.
Ne slazem se da moram uzivo da vidim nekog majstora, kako bih imao stav, recimo meni se sto si mogla da predpostavis iz mog teksta svidja sensei Isoyama kako radi. Mi vise nemamo prilike da vidimo neke velike majstore, a za neke nismo ni imali jer su umrli pre nego sto smo se mi rodili, koje verovatno nikad niko nece prevazici kao sto su na primer: Minoru Mochizuki,Gozo Shioda,Kenji Tomiki,Tadashi Abe,Kisaburo Osawa,Michio Hikitsuchi,Seiseki Abe,Morihiro Saito,Shoji Nishio,Seigo Yamaguchi i nazalost skoro preminuli Nobuyoshi Tamura.To su ljudi koji su ucili aikido direktno od Moriheja.
O njima su napisane knjige i knjige i na svu srecu ima i dosta video materijala. Kada su u pitanju uchideshi i ostali majstori koji su ucili licno od Moriheja,taj nivo vestine nikada ni priblizno necemo ostvariti i zato na njih gledam sa velikim postovanjem.
Sva sreca neki su i dalje vitalni i drze seminare kao sto su recimo: Mitsugi Saotome, Seishiro Endo, Kazuo Chiba, Katsuaki Asai, Yoshimitsu Yamada,Seiichi Sugano.
Kenji Shimizu nije poslednji on je jedan od poslednjih uchideshi, to poslednji ispred imena pise i Gaku Hommi koji kao i Shimizu ima svoju organizaciju.
Tako da po meni uopste nije presudno videti nekog uzivo, jeste bitno, ali ako to nije moguce, a vec si recimo upucena u vestinu i imas oko za detalje dovoljan je onda i neciji dvd, inace Morihej nekim ucenicima na pocetku nije dopustao da vezbaju vec samo da gledaju i da na taj nacin uce to se zove mitoro keiko.
Primer koji verovatno nece da ti se svidi. Pre sad vec dosta godina slusao sam price o legendarnom sensei Fujimotu, koji je posle toliko godina dosao marta 2008 i odrzao seminar. Bas sam iscekivao da vidim coveka uzivo gledao sam ga samo na video traci. Naravno sad ide ono sto (meni je zao ali) mnogima nece da se svidi,razocarao sam se. Ne kazem da sensei Fujimoto lose radi on je dobar majstor, ali nacin na koji radi na mene nije ostavio utisak, to me nije sprecilo da ga vidim i marta 2010, sto vise seminara vece iskustvo, a i vidis kako rade ljudi iz ostalih federacija.
Iskren da budem na seminare vase federacije nikad nisam bio, ali da pohvalim da imate najbolje azuriran sajt, tako da tamo mogu da pogledam youtube klipove vasih majstora, a i neke sam imao prilike da vidim na raznim prikazima borilackih vestina.
Kada vec spominjem tvoju federaciju ona je koliko je meni poznato bila vezana za UK aikikai federaciju, predpostavljam da znas da je dugi niz godina shihan (mislim cak i osnivac UK aikikai
federacije) bio sensei Kazuo Chiba, e sad Isoyama je mala maca kako se Chiba ophodi prema svojim ucenicima.
Mozda se jednog dana i vidimo u nekoj sali, a do tada forum je ok mesto.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 129 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

All times are UTC + 3 hours [ DST ]